Hitlandse heksensoep

martine-200

Benodigdheden: brandnetels, paardebloemen, zand, water, stoere havenheksen en natuurlijk grote stevige takken (al dan niet zorgvuldig uitgezocht uit Landje's Wilgenhaag) om deze bijzondere soep te roeren.

De heksensoep is een beproeft recept van de havenmeiden. De ingrediënten komen heel precies. Zo precies als hen uitkomt. Het aantal brandnetels is zoveel als de heksjes durven te plukken. Wat paardenbloemen betreft, zoveel als er in de soep past, het kleurt zo gezellig geel. Zand en water komen wat preciezer. Teveel zand maakt het te korrelig, te weinig zand te waterig. Zo wordt er wat af gewogen en gemixed. Tot de juiste textuur en kleur is bereikt. En dan is het klaar. De soep wordt ofwel ergens tussen de struiken leeg gekieperd of de IJssel wordt verrijkt met wat extra zand en waterplanten.

Hitlandse heksensoep, niet voor consumptie wel voor veel plezier!

heks3-435
heks2-435
heks1-435

Voorbijgangers

LADYSDARKCENT-435
Foto: Marijn

Vandaag kwam het 93 meter lange superjacht Lady S voorbij. Het eerste jacht ooit met een IMAX-bioscoop (en bijbehorend certificaat) aan boord. De bioscoop heeft 12 zitplaatsen en dus kan de eigenaar hier met z’n vrouw en 10 vrienden naar Kung Fu Panda kijken. Veel plezier! ;)

ladysrdam-435
Foto: © Bruno Buisson

Harrie de Hond

Bijna 16 jaar waren ze onafscheidelijk en kwam je ze vaak meerdere malen per dag tegen: Lourenz en z’n trouwe viervoeter Harrie. Via de toenmalige timmerman en z’n drachtige hond, kwam Harrie met 8 weken in Werkhaven Hitland wonen. Nimmer heb ik een lievere hond meegemaakt. Onlangs gingen Lourenz, Mariken en Harrie op vakantie met het schip naar Maastricht. Op de terugweg werd duidelijk dat Harrie Hitland niet op een ‘humane’ manier meer zou gaan halen. Hij was op, maar heeft een prachtig leven gehad. Hij is in Wageningen ingeslapen maar leeft hier in gedachten nog immer voort.

Nooitgedacht

Vanaf vandaag is Werkhaven Hitland een 111 jaar oude klipper rijker. Een aanwinst qua erfgoed en bemanning.Het oude interieur en de betimmering worden momenteel vervangen.

Trouwerij

Vandaag was het na een wekenlange voorbereiding dan eindelijk zover: Sarah en Pascal gingen trouwen, en wel in Werkhaven Hitland. Het werd een sprookjeshuwelijk dat zijn gelijke niet zal kennen. Ze leven nog lang en gelukkig

_NIK8620IMG_2788_NIK8665_NIK8678IMG_6122IMG_6301IMG_5684