Hitlandse heksensoep

martine-200

Benodigdheden: brandnetels, paardebloemen, zand, water, stoere havenheksen en natuurlijk grote stevige takken (al dan niet zorgvuldig uitgezocht uit Landje's Wilgenhaag) om deze bijzondere soep te roeren.

De heksensoep is een beproeft recept van de havenmeiden. De ingrediënten komen heel precies. Zo precies als hen uitkomt. Het aantal brandnetels is zoveel als de heksjes durven te plukken. Wat paardenbloemen betreft, zoveel als er in de soep past, het kleurt zo gezellig geel. Zand en water komen wat preciezer. Teveel zand maakt het te korrelig, te weinig zand te waterig. Zo wordt er wat af gewogen en gemixed. Tot de juiste textuur en kleur is bereikt. En dan is het klaar. De soep wordt ofwel ergens tussen de struiken leeg gekieperd of de IJssel wordt verrijkt met wat extra zand en waterplanten.

Hitlandse heksensoep, niet voor consumptie wel voor veel plezier!

heks3-435
heks2-435
heks1-435

Voorbijgangers

LADYSDARKCENT-435
Foto: Marijn

Vandaag kwam het 93 meter lange superjacht Lady S voorbij. Het eerste jacht ooit met een IMAX-bioscoop (en bijbehorend certificaat) aan boord. De bioscoop heeft 12 zitplaatsen en dus kan de eigenaar hier met z’n vrouw en 10 vrienden naar Kung Fu Panda kijken. Veel plezier! ;)

ladysrdam-435
Foto: © Bruno Buisson