Harrie de Hond

Bijna 16 jaar waren ze onafscheidelijk en kwam je ze vaak meerdere malen per dag tegen: Lourenz en z’n trouwe viervoeter Harrie. Via de toenmalige timmerman en z’n drachtige hond, kwam Harrie met 8 weken in Werkhaven Hitland wonen. Nimmer heb ik een lievere hond meegemaakt. Onlangs gingen Lourenz, Mariken en Harrie op vakantie met het schip naar Maastricht. Op de terugweg werd duidelijk dat Harrie Hitland niet op een ‘humane’ manier meer zou gaan halen. Hij was op, maar heeft een prachtig leven gehad. Hij is in Wageningen ingeslapen maar leeft hier in gedachten nog immer voort.

Nooitgedacht

Vanaf vandaag is Werkhaven Hitland een 111 jaar oude klipper rijker. Een aanwinst qua erfgoed en bemanning.Het oude interieur en de betimmering worden momenteel vervangen.

Trouwerij

Vandaag was het na een wekenlange voorbereiding dan eindelijk zover: Sarah en Pascal gingen trouwen, en wel in Werkhaven Hitland. Het werd een sprookjeshuwelijk dat zijn gelijke niet zal kennen. Ze leven nog lang en gelukkig

_NIK8620IMG_2788_NIK8665_NIK8678IMG_6122IMG_6301IMG_5684

Vissen vangen

martine-200

'We gaan vissen vangen!', klinkt het op een zondagmiddag in het voorjaar vanaf ons ponton. Vier stoere meiden uit de haven staan uitgerust met laarzen, schepnet, emmer gevuld met water en een kruisnet klaar om te gaan vissen. Er wordt afgesproken het kruisnet om beurten uit te werpen en weer op te halen. Ze hebben inmiddels allemaal meerdere zwemdiploma's dus enigszins gerust durf ik dit viertal wel te laten vissen.

Telkens wanneer het net boven komt, hangen ze met hun neuzen boven het water om hun vangst te bewonderen. Behalve wat ronddrijvend groenafval wordt er geen enkele vis gevangen. Ze komen tot de conclusie dat vanaf het dek vast meer vissen het kruisnet in zullen zwemmen. Helaas, ook hier zonder succes.

Na ruim een half uur wordt het doel aangepast. Ze gaan ronddrijvend plastic proberen te vangen. Daarin hebben de buurmeisjes meer succes want in deze hoek van de haven blijft afval na een paar dagen oostenwind altijd nog even dobberen. De vuilnisemmer op het ponton vult zich gestaag. Wat begon met een ontspannen middag vissen vangen eindigde met het milieu (onbewust) schoonmaken!

Tis een bevert zeker ...

Na vele vage en onscherpe, dan nu eindelijk een duidelijke foto van de bever. Vanmorgen om 7.15 uur vanuit het keukenraam.

Bever2SQ435

De vogelaar

martine-200

Nog niet zo lang geleden raakte ik met een natuurliefhebber in gesprek. 'Ik ben een vogelaar' legde de man uit. Met een verrekijker om zijn nek en een vogelboek in de hand struinde hij Hitland af op zoek naar bijzondere vogels. Een vogelaar. Volgens het woordenboek is een vogelaar een vogelliefhebber. Of; iemand die vogels observeert. Toen ik tien jaar geleden in Hitland kwam wonen kon ik het verschil tussen een mus en roodborstje nog wel zien maar daar hield het wel mee op. Inmiddels heb ik heel wat meer vogels leren (her)kennen.Lees verder...

Voorbijgangers

JIMDEF435VBMAY2016-435d0180329_162937SG435
Drie voorbijgangers. De onderste is de 47 meter lange Femke, die momenteel getest wordt op de Noordzee.

Winter in de Werkhaven

Winter van 2017/2018. Klik op 'Lees verder…' voor meer foto's.

97567215-435Lees verder...

Als het leven zwaar voelt

Vandaag kreeg ik van Dorine de vraag om onderstaand verhaaltje op het weblog te zetten. Nou, dolgraag. Bij deze.

Als het leven zwaar voelt

Soms voelt het leven zwaar. Hoe goed alles objectief ook gaat, het voelt niet altijd zo. Dat is vervelend, maar zo is het nou eenmaal.

Op zulke momenten is het heel fijn als je je door mensen om je heen gedragen voelt. Ik heb het over relatief kleine dingen, die zoveel kunnen betekenen: iemand die het water dicht draait als je hoort dat hij overloopt, maar net met een huilend kind, een overkokende pan en een vieze luier bezig bent. Iemand die je fiets weer overeind zet als hij is omgewaaid of je helpt om de bakfiets van onderaan de dijk weer omhoog te trekken. Iemand die aanbiedt om je kind op te vangen als je zo moe bent, dat je gewoon niet meer weet hoe je de dag door moet komen. Iemand die in het voorbijgaan je schip in de gaten houdt en helpt als er iets mis gaat. Iemand die babyfoonwacht wil houden als het ene kind eindelijk slaapt en het andere kind van school gehaald moet worden. Iemand die vraagt hoe het met je gaat en daar ook oprecht geïnteresseerd in is. Enzovoorts.

Goede buren zijn goud waard. Dat ervaar ik hier elke dag weer.
Dank jullie wel, lieve buren.

klik-hier-voor-de-blogs-van-2017