Havenfeest

Het Havenfeest van 2017 werd een Caribisch piratenfestijn dat z'n weerga niet zal kennen. Klik op 'Lees verder…' voor meer foto's en een filmpje…

1Havenfeest-01-07-2017-(248)Lees verder...

Foto vanuit luchtballon

Prachtige luchtfoto (met dank aan Edwin) vanuit een luchtballon

IMG_4870-435

Zwemmen van A'dam naar R'dam

Maarten van der Weijden, de olympisch kampioen openwaterzwemmen, passeert hier Werkhaven Hitland. Hij zwom voor het goede doel, Vrienden van het Sophia, van Amsterdam naar Rotterdam (80 km in bijna 24 uur, deels met een bizarre stroom tegen). Diepe buiging!

_NIK5796c435
maarten435adamrdam

Boekpresentatie

Het boek 'Hollandsche IJssel, door de lens van Lex Broere’ is uit. De crowdfunding-actie heeft z’n werk (grotendeels) gedaan en vandaag was de boekpresentatie met signeersessie in ons buurthuis. Wil je een boek bestellen? (€17,50 ex. verzendkosten) Neem dan contact op met Lex

water-hollandse-ijssel-winter-1-435
water-rivier-in-de-ochtend-23-435
Foto's: Lex Broere ©

Voorbijganger

De 73 meter lange 'Hasna' op weg naar haar eigenaar in Australië.

HASNA435

Waterpret

Zomaar een zomerse zondagmiddag in Werkhaven Hitland :)

Rat of bever?

Dinsdagavond, zo rond een uur of tien. Riva (11) heeft een verlaat verjaardagsfeestje en staat met wat vriendinnetjes op de loopbrug te geinen. Totdat er een best groot beest onder deze loopbrug door komt zwemmen. Gegil volgt: ‘Een bever! Een bever!’ Vader Daan komt snel kijken en zegt dat het wel een grote muskusrat zal zijn. Een rat? Gatver!

Het beest zwemt goed zichtbaar de haven uit, rond de strekdam en gaat stuurbord uit richting Rotterdam. Nu maar hopen dat hij weer voorbij komt zwemmen, maar dan in de IJssel i.p.v. in de Werkhaven. En ja hoor, daar kwam ie. Toen we (er waren inmiddels best wat mensen verzameld) dichterbij kwamen schrok hij en dook hij onder water. Hij gaf een klap met z’n grote platte staart. Huh? Platte staart? Shit, Riva had gelijk, dus toch een bever!

Daan (beverfreak) rende snel terug naar boord om z’n telefoon te halen. Alle andere telefoons van aanwezigen waren of leeg (accu) of vol (geheugen). Daan sprong daarna op z’n fiets om de bever te filmen. Duidelijk is anders, maar de verdwaalde bever werd in ieder geval (beverig) vastgelegd.

Bever1-435P
> foto toegevoegd op 30 juli

Wisselende seizoenen

martine-200

De winter was voorbij, de lente in aantocht en de eerste bloemknoppen staken al boven het grasveld uit. Vloog daar niet af en toe al een vogel voorbij met een takje in z'n snavel?

De staart van maart roerde grillig, om over de wil van april maar te zwijgen. Op een enkele zwoele lentedag na, bleef het buiten vooral koud en guur.

Ondanks dat het houtkacheltje volop knetterde en ons scheepje behaaglijk verwarmde, lokten de voorjaarsstormen mij regelmatig naar buiten. Om 's ochtends de nevel over het water te zien drijven en 's middags tussen de buien door de was aan dek te drogen. En natuurlijk om heerlijk uit te waaien!

Met recreatiegebied Hitland grenzend aan onze loopbrug was het een kwestie van capuchon op, laarzen aan en de paden op! Mijn wandelingen werden vaak beloond met heerlijke lentegeuren, verfrissende regendruppels en prachtige wolkenluchten. Heerlijk die wisselende seizoenen!

mvds-FullSizeRender-1-435

mvds-FullSizeRender-4-435

mvds-FullSizeRender-3-435

Thuiskomen met hoogwater ...

Uit de 'oude' doos (10 februari 2016). Een filmpje van Lourenz die Don bij (heel) hoogwater thuis ziet komen.

Hitlandvlag

Aangezien de meeste Hitlandvlaggen hun beste tijd hebben gehad, was het hoog tijd voor nieuwe. Het vlagseizoen is weer geopend.

Hitlandvlag-435

IMG_4652-hit435

Hitlandrun

Aan een voor het goeie doel (Roparun) georganiseerde loop in onze achtertuin moesten natuurlijk wel een paar havenbewoners meedoen. En zo geschiedde. Don (z’n eerste run ooit) en Melanie (die tevens liep ter voorbereiding op haar marathon in Leiden van komend weekend) liepen de 10 km en Melanie’s dochter Ilse liep de 1 km.

DON_MEL_10-435
De sfeer en het weer waren super. Melanie kon (met een tijd van 42 minuten!) bij de vrouwen het goud ophalen. Don liep met 46 minuten boven zijn eigen verwachting en ook Ilse zette met 6 minuten een knappe prestatie neer.

IlseMG_4670-435

If you can’t beat them, eat them

Aangezien we ook in Werkhaven Hitland zullen moeten leren leven met de Japanse duizendknoop (een invasieve exoot die plaatselijk alle inheemse planten kan overwoekeren) kwam Mariken met twee recepten om zo het nuttige (kappen) met het aangename (eten) te verenigen.

Fallopia_japonica-435P
japanese-knotweed-435PLees verder...

Video-impressie

Onlangs fietste videograaf Ton van Kan langs onze haven en besloot z'n nieuwe camera (Lumix GH5) maar eens uit te proberen.

Klusdag

Vandaag was de jaarlijkse klusdag. Opkomst en sfeer waren groots. 's Ochtends begonnen met koffie, 's middags verder met broccolisoep van Spip en 's avonds geëindigd met bier en barbecue. En oh ja, tussendoor ook nog wat bomen gekapt en gesnoeid :) Kortom, meer dan geslaagd!

Voor meer foto's, klik onderaan op 'Lees verder…'
1klus2017_IMG_5543
klus2017_IMG_4590
Lees verder...

Zeebeerloos

Na ruim twintig jaar is sinds vanmiddag Werkhaven Hitland helaas Zeebeerloos. Hieronder vaart ze de haven uit, op weg naar een nieuw avontuur.

IMG_5157-435
IMG_5166-435

Hond(erd)

Harrie de Hond werd vandaag 100 jaar! (in mensenjaren) en kreeg een traplift voor z'n verjaardag :)

Heen en Weer XV

De 'Heen en Weer XV' legt hier voor het allereerst aan in Werkhaven Hitland, en wel bij hun met ballonnen en slingers versierde steiger.

hw1-435
hw2-435

klik-hier-voor-de-blogs-van-2016