Fotoboek Hollandsche IJssel

De Hollandsche IJssel van Lex Broere

ijssellex435

De Hollandsche IJssel is als (onze enige) getijdenrivier een indringende beleving. Na dertig jaar leven en werken op de rivier is het mijn streven deze beleving zichtbaar en voelbaar te maken. Voor een klein bedrag sponsort én ontvangt u een fotoboek met de vele gedaantes van deze rivier. Vijftig originele foto’s en teksten over haar rol en betekenis voor natuur, cultuur en het oog.

Iedereen die minstens € 15,00 doneert ontvangt een exemplaar, maar alle donaties zijn natuurlijk welkom. Het boek wordt uitgegeven in een oplage van 500 stuks. Het boek is in kleur, met een formaat van 22 bij 25 cm, liggend met een harde kaft. Meer info? Kijk dan op hollandseijssel-lexbroere.kentaa.com

Nederlands Kampioen Judo

De Nederlands Kampioen Judo (tot 81 kilo) woont in … Werkhaven Hitland :) en vandaag werd hij gehuldigd door het College en de Raad op het gemeentehuis van Nieuwerkerk aan den IJssel. Stoere actie!

JIMZUIDPLAS-435
AD Rotterdams Dagblad (voor een interview met Jim, klik op de foto)

Bladstille zondagochtend

301016435
Prachtige zonsopkomst (telefoonfoto van Monique)

Ansichtkaart

Een beetje haven heeft natuurlijk z'n eigen ansichtkaart :)
Groeten-uit-Hitland-4feb-435plus

De Dag van de Arbeid

Lex z'n jaarlijkse vlaggenprotocol

RodeVlag435

Karel en Corrie

Aan alles komt een eind, zo ook aan het wonen op een schip. Vandaag verlieten Karel en Corrie op hun ‘Cornelia’ Werkhaven Hitland. Eenendertig jaar geleden lagen ze hier als allereerste aan de strekdam, die toen alleen tijdens laagwater beloopbaar was. Bij hoger water moesten ze met een roeibootje naar de wal. Water- en stroomaansluitingen waren er nog niet.

Geboren op het water, getogen op het water, gewerkt op het water en tot slot gewoond op het water. Vele duizenden uren prachtige wateravonturen. Ik hoop dat we er nog veel mogen horen.

karel-en-corrie-435-2

karel-en-corrie-435-1

IMG_2150COPY435

Het sterft hier van het leven ...

Een mooi interview met Lex in het Hart van Holland.

HVH-LEX-01-2016-435P
Hart van Holland (klik erop voor een vergroting)

klik-hier-voor-de-blogs-van-2015