Jura naar de werf

Kustvaarder Jura ging voor bodemonderhoud en -keuring naar de werf in Krimpen aan de Lek. Zonder burenhulp was dit een helse klus geworden, maar mét deze hulp ging het erg soepel. Dank!

jura-III

jura-terug-werf-7

Wilgen snoeien

Met vereende burenkrachten werd vandaag een groot gedeelte van de wilgen op de strekdam geknot.

snoeien-V

snoeien-I

snoeien-II

Met de takken werd een mooie en functionele wilgenhaag gevlochten op de parkeerplaats en de stammetjes gaan volgend jaar lekker in de kachel.

WILGENHAAG

snoeien-IV

Voorbijgangers

Beetje vage foto misschien, maar vandaag kwam er om 20.15 uur een heuse iBoat voorbij. Oftewel het 78 meter lange aluminium jacht van de inmiddels overleden Apple baas Steve Jobs. Het werd gebouwd door Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer en is hier op weg naar Amerika.

jobs-ijssel-435

Ik vind er (als Apple Macintosh fan van het eerste uur) niet veel aan, maar de jacuzzi op het voordek is echt wel schitterend gebouwd. Meer zien of lezen, klik hier.

SteveJobs_Venus_whirlpool

De haven in beeld

De haven op een rustige zondagmorgen. Klik erop voor een vergroting.

NIK3566-hdr-435

Klipperrace

Voordat Jan naar Hitland kwam met de Catharina Anna (en met Marjon) won hij steevast de B-klasse van de Klipperrace. Jaren later heeft hij nu het schip (met een nieuwe mast) weer onder zeil en werd hij onlangs knap zevende overall. Ook besloot hij (helaas voor ons, maar goed voor hemzelf) om met het schip in het Noorden te blijven en daar als zelfstandig ondernemer (Noord Nederlandse Scheepvaartinvesteringen) verder te gaan. Lees hier meer over de Klipperrace. Jan, het ga je goed!

waterwolf-435
De Waterwolf werd 2e in de A-klasse (foto: Hajo Olij)

Voorbijgangers

In de categorie 'Voorbijgangers' vandaag een foto van buitenfotograaf Lex. Die niet louter de voorbijganger zelf vastlegt, maar daar Johan ontdekt die staat te twijfelen of hij z'n opgeboeide Groningse Bol nou zal gaan inruilen of toch maar niet...

Johan-Jacht-435

Witte Beer maakt regen

De regendans die eraan vooraf ging heb ik gemist, maar een feit is dat toen Lex op deze tropische zondag (36.7 °C) in het water sprong het binnen een minuut ging regenen.

LEX-RAIN-435-II

Picknick bij Paal 248

bootje-van-vermeer-435-II

'Bootje van Vermeer'

Smokkelaars en plunderaars ...

Onlangs zag ik een foto van Werkhaven Hitland, die werd gebruikt als sfeerbeeld op de website van de geplande nieuwbouw een stukje verderop. De architect ervan (de Schepper genaamd) heeft een appartementencomplex ontworpen in de vorm van een schip.

Het project heet trouwens De Brigantijn, genaamd naar het scheepstype brigantijn (ook wel schoenerbrik), een zeilende tweemaster. Jammer is dat de bemanning van brigantijnen bestond uit smokkelaars en plunderaars ...

BRIGANTIJN-435

Voorbijgangers

Op de achtergrond komt hier de 79 meter lange Hampshire II voorbij. Gebouwd voor een anonieme maar sportieve eigenaar. Zo kan hij abseilen vanuit z'n 25 meter hoge kraaiennest, en kan het teakhouten helikopterdek omgetoverd worden tot een speelveld voor basketbal, tennis of voetbal. Een groot net dat dan om het voordek wordt geplaatst moet voorkomen dat ie steeds achter de bal aan moet duiken. Duur trapveldje. Meer zien, klik hier.

nhamp-435

Gat in de lucht

lucht-robbie-435

'Gat in de lucht' door Robbie H.

Havenfeest

Eindelijk was het dan zover: Havenfeest 2012! Thema van dit jaar was 'Campinggasten'. Nieuw bloed in de organisatie zorgde voor een speurtocht door Hitland, een roeibotenrace, een barbecue en zoals het een echte camping betaamt een heusche BINGO. Al met al een groot succes. Met dank aan: Martine, Miranda, Jorrit en Ruth.

IMG_0913

IMG_0918

IMG_0942

DSCN5766

DSCN5794
Tip: vraag nooit een vuurtje aan Vincent.

Voorbijgangers

De Julianasluis in Gouda (tussen de Hollandsche IJssel en het Gouwekanaal) krijgt een tweede (bredere en diepere) sluiskolk. Deze kan dan schepen schutten tot 14 meter breed (de huidige is 12 meter). Zover is het echter nog niet, dus moest onderstaand megajacht (102 meter lang, 14 meter breed) in 4 delen worden vervoerd op hoge pontons om zodoende het schip zelf boven de sluis uit te tillen en er doorheen te kunnen varen. Daarna worden de delen aan elkaar gelast en vaart het schip verder naar Royal Van Lent Shipyard B.V. aan het Kaageiland (Van Lent betaalt overigens 2,5 miljoen mee aan nieuwe sluiskolk).

DSC01793-435

IMG_0321-435p

DSC01796-435P

Jim in de krant

Jim stond vandaag in de plaatselijke krant. Foto aan boord gemaakt: goeie havenpromo!

Jim-Kanaal-Front-13-juni-2012-435P

Jim-Kanaal-13-juni-2012-435P
Het Kanaal van woensdag 13 juni (klik op de afbeelding voor een vergroting en hier voor Jim's weblog)

15 mooie jaren ...

Vandaag verlieten Rosana, Ruud en de Barito voor de laatste keer de werkhaven om naar de werf te varen. Als ze volgende week terugkomen zal de Barito van eigenaar verwisseld zijn. Roos: 'het waren vijftien mooie jaren!'

roos-435p

Buitenfotografie

Een schitterende foto van Lex van al weer een tijdje geleden.

gekleurde-boot-435

Zwemmen

Eerlijk is eerlijk. In februari waren ze de eerste die op het water stonden, in mei zijn ze de eerste die erin liggen:
(gesmolten) IJsmeester Johan en Co.

foto1-zondag-20-mei-2012-435p

Wilde Beer

De 'Wilde Beer' lijkt getemd en gaat hier naar z'n nieuwe plek.

DSCN1701-435

Van Berini tot Solex

Even reclame maken voor Marjolein Meijers, die zo'n 14 jaar hier in onze werkhaven heeft gewoond. Aanstaande vrijdag (13 april) staat ze met een prachtige voorstelling in het Isala Theater, en er zijn nog kaarten! Reserveren? Klik hier.

Voorbijgangers

kergi-435

Laatst kwam containerschip KERGI (uit Valletta, Malta) voorbij. Leeg, een enorm gevaarte (kijk maar eens naar het veerpontje links op de foto). Volg hem hier via z'n AIS data (klik daar op de Latitude/Longitude link).

Boodschappenkarretjes

FORT-435
Kruiwagens op de parkeerplaats wachten om zo met boodschappen naar boord gereden te worden (voor sommige toch zo'n 350 meter lopen).

Afvalkalender 2012

Afvalkalender inclusief de twee, later door de Gemeente opgestuurde, stickers omdat de data niet juiste waren

Afvalkalender-2012-Buitengebied-III

Grofvuil op laten halen kost tegenwoordig €40,- per m³. Tamelijk grof inderdaad...

Meer afvalinfo, klik hier.

Schaatsen

Vandaag om vierendertig minuten over twaalf hebben IJsmeester Johan en zijn dochter Ayla het ijs gekeurd en goed bevonden. De ijsdikte bedroeg 7,5 cm. Weliswaar nog geen Elfschepentocht (slechts langs zes) maar het begin is er!

DSC02394ZON-12-34-435
De keuring.

DSCN5654-435
Schaatsen aan ...

DSCN5667-435
en gaan!

DSC_2988-435

DSC_2974-435

DSC_0243-435

mo-large-435

foto-435-II

klik-hier-voor-de-blogs-van-2011