Havenborrel XL

Lekker ouwehoeren, beetje barbecuen, ‘beetje’ drinken, muziekie erbij en eindigen met marshmallows rond de vuurton. Kortom de borrel was weer een succes!

Nieuwe dekschuit

De dekschuit die dienst doet als brugdrager en aanlegsteiger in de Werkhaven was nodig aan vervanging toe. En vandaag was het dan eindelijk zover.


oude dekschuit


geen dekschuit


nieuwe dekschuit

Zonder deze twee broers (in de volksmond Ed en Willem Bever) van Scheepswerf de Jong uit Alphen aan den Rijn had het nooit gelukt. De kraan van de sleepboot bleek namelijk te laag om de spudpalen uit de oude dekschuit te halen en vervolgens weer in de nieuwe te zetten. Geen probleem voor deze broers. De palen werden in tweeën geslepen, eruit gehaald en vervolgens in delen overgezet en weer aan elkaar gelast, dus.

Terug op haar plek

Nieuwe palen en bolders zijn geslagen. De ’Jura’ ging ook weer terug en aansluitend was er een havenborrel. Met hapjes van Spip. Het werd heel gezellig.

Verhalen voor nieuwe palen

En dan gaat het dus toch allemaal echt gebeuren. Het riool en nieuwe stroom worden aangelegd en hier en daar worden de slechtste meerpalen vervangen. Zo ook bij de ’Jura’, die daar vandaag voor moest worden verhaald.

Zekerheid voor de werkhaven

Pasen

Vijftig dagen voor Pinksteren en veertig dagen voor Hemelvaartsdag worden in Werkhaven Hitland traditioneel de paaseieren verstopt, en deels weer gevonden.


foto: Jim (met gsm)

IJS!

En zo gebeurde het, na 12 jaar gaf IJsmeester Johan vanmorgen vroeg het ijs in Werkhaven Hitland eindelijk weer vrij. Hoe dik het precies was wist hij niet (geen zin om naar zijn boor in de bus te lopen), maar dik genoeg om veilig op te schaatsen. De Hitlandse Elfschepentocht werd zo een feit. En hoewel Jim de grootste trukendoos bezat, was qua stijl en snelheid Teun (67 jaar!) nog steeds Heer en Meester op het ijs.

klik-hier-voor-de-blogs-van-2008